Sunday, June 12, 2011

HOW TO MAKE YOUR OWN DELICIOUS STRAWBERRY CAKE

Ths is my recipe for a delicious home made strawberry cake.
Preparation time: 40 min
Persons: 6


Ingredients
12 white sheets gelatine
Maria biscuits 200 g
100 g butter
500 g strawberries
1 orange 
500 g cottage cheese
200 g custar sugar (white)
1 cup whipped cream (250 ml)
4 tablespoons strawberry jam
1 / 2 tablespoon butter or margarine for greasing

Amenities
foodprocessor
tin (diameter 24 cm)

Preparation
Put the gelatin in a bowl with cold water for about 5 minutes. In food processor or rolling pin mariabiscuits crumble in bowl. In saucepan melt butter and butter with 2 tablespoons waterMix cookie crumbs. Lightly grease springform, distribute crumb mixture over bottom andpress well. Wash strawberries and remove crowns. Puree 300 grams of strawberries in the food processor. Squeezing orange juice in small saucepan gently heat. Gelatine good squeeze and fire off stir in warm orange juice solution. Let mixture cool. In bowlcream cheese, sugar, orange and strawberry puree mixture stir well. In another bowl,cream until stiff and lightly into cheese mixture. Junket crumb mixture over bottom of springform pan and distribute top smooth. Cheesecake in the refrigerator for about 3 hours to harden. Take the half remaining strawberries and arrange on top of cake. Strawberry jam in small saucepan with 1 tablespoon water gently boiling. Brush generously with strawberries and cream cheese cover with strawberry jam mixture.


Hope you and your family and friends will enjoy this great strawberry cake!!

No comments:

Post a Comment